top of page

MARIAN TARINA

Olen lapsesta saakka pitänyt paljon eläimistä. Jo 10-vuotiaana aloin käymään Hopean tallilla. Ensin kävin vaan ihailemassa hevosia, hetken päästä sain olla "kolmas hoitaja" ja kovalla työllä sain vanhemmilta ratsastustuntia varten rahaa kerran kuussa. Siitä se hevosharrastus sitten lähti!

 

Suunta ohjautui ravipuolelle, johon sain mahtavan koulutuksen Harry ja Ritva Laaksoselta. Sain oppia mitä erilaisempia käytännön asioita, kuten varsan ajo-opetusta, ajamista, ratsastusta, kengitystä, hampaiden raspausta aina lehmien lypsämiseen ja traktorin ajamiseen saakka. Kaikesta tästä on ollut paljon hyötyä koko elämäni ajan.

 

Polku satulasepäksi

 

Suomenhevosia minulla on ollut sekä ravihevosina että ratsuina. Viimeisin oli nimeltään Matin Lento, joka opetti paljon siitä, mitä satulaongelma todella tarkoittaa. Halusin tähän ratkaisun – ja siitä se lähti. Aina minulla oli ollut yksi haave: miten tehdä jotain hyvää hevosille? Vuonna 1990 perustin hevososaston Agro-HG-liikkeeseen ja aloitin satuloiden sovituksen.

 

Oppia olen hankkinut Ypäjällä Stübbenin satulansovituskurssilla, Tanskassa Wintecin satulansovituskurssilla ja yksityisessä satulantoppauskoulutuksessa sekä Saksassa satula/sovitus -koulutuksessa. Lähes 30 vuoden jälkeen voin sanoa, että teoriapohjan päälle hankittu kokemus on ollut se paras oppi tähän työhön. Asiantuntijoiden kuuntelu avoimin mielin sekä luennoilla että käytännössä ja jatkuva halu oppia uutta jatkuu tänäkin päivänä.

 

Jokainen hevonen – ja ratsastaja – on yksilö omine tarpeineen ja satulavalinnoissa molempia kuunnellen päästään parhaisiin tuloksiin.

bottom of page